Şehit Ulaş Türk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

WEB https://corlusehitulasturkmtal.meb.k12.tr
Adres : ZAFER MAH.BÜLENT ECEVİT BULVARI NO35/3 ÇORLU TEKİRDAĞ
VİZYON : Çağdaş eğitim anlayışını öğretmen, öğrenci ve velilerimize benimseten, bilimsel gelişmeleri rehber kabul eden, kaliteli,kişilik sahibi, ülkesini ve mesleğini seven, misyonu belli nesiler yetiştiren, "Mesleğinde Lider Eleman Yetiştiren Bir Kurum Olmaktır."
MİSYON : Kısa yoldan meslek edinmek ve alanında bir yüksek okula gitmek amacıyla okulumuza yönelen öğrencileri, meslekleri ile ilgili faaliyet gösteren işletmelere teknik eleman olarak yetiştiren eğitim kurumudur. Okulumuz; mesleki alanlarda hizmet vermekte olup fonksiyonel teknik elemanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu gücünü de köklü geçmişinden aldığı bilgi birikimi ve deneyimi ile geleceğe kendisini çok iyi hazırlamış kadrosundan aldığına inanmaktadır.
BAŞARILAR :

Saatler : 08:30-12:30/13:20-16:30
Yabancı Dil :
Isınma : Doğalgaz (Kalorifer)
Servis : TAŞIMALI EĞİTİM KAPSAMINDA ÇEVRE İLÇE VE MAHALLELERDEN ÖĞRENCİLER SERVİS KULLANMAKTADIR.
Ulaşım : ÖĞRENCİLERİMİZİN OKULUMUZA ULAŞIMI ŞEHİR İÇİ OTOBÜSLERİ VE OKUL SERVİSLERİ İLE MÜMKÜNDÜR.
Yerleşim Yeri : Okullar Bölgesi
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Tekirdağ il merkezine 35 km, ilçe merkezine 3 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri :
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2021 YKS SONUCUNA GÖRE 37 ÖĞRENCİMİZ ÖN LİSANS, 2 ÖĞRENCİMİZ LİSANS BÖLÜMLERİNE YERLEŞMİŞTİR.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %34
Sportif Etkinlikler : Masa tenisi kız ve erkek takımımız, futsal kız ve erkek takımımız, satranç takımımız yarışmalara katılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : Bir Fikrim Var ve TÜBİTAK projelerine katılım sağlanmaktadır.